Välkommen till Barnkörveckan 2024

Det står inte på så är det sommar och Barnkörvecka på Fårö igen! Välkommen!

Vi har glädjen att presentera augustiprisvinnaren Oskar Kroon som årets författare, samt, som alltid en uppsjö av härliga körledare och musiker som presenteras nedan.


Vi ser fram emot att Fårö  ska sprudla av små virvlande röster i nya tonsättningar av årets författare, musiker och ledare i sommaren 2024! 


Varma hälsningar från styrelsen!

årets författare 2024

OSKAR KROON

Oskar Kroon debuterade som barnboksförfattare 2018 med kapitelboken "Mitt fönster mot rymden". Sedan dess har han gett ut ytterligare sex böcker för olika åldrar. Rimmade bilderböcker och berättelser för de yngsta såväl som kapitelböcker och en ungdomsroman. För sin senaste bok, "Vitsippor och pissråttor", belönades han 2023 med Augustpriset.


Foto: Kajsa Göransson

Körledare & musiker

2024

lena holst, körledare

Lena Holst är utbildad vid Musikhögskolan i Göteborg till musiklärare med inriktning mot musikdramatik.
Lena är verksam i sina hemtrakter i och kring Alingsås, där hon projektvis leder barnkörer, skriver musik för både barn och vuxna, är anlitad som sångerska/musiker, samt spelar barnteater i egen regi.
Lena tycker om att blanda sång och rörelse, och att förstärka texter med tecken (TAKK)
Lena jobbar sedan ett flertal år även på förskola, med en förkärlek för musik/rytmik och annat kreativt skapande. I år leder hon Minikören och Bubblorna.

Ida rönn,pianist

Ida Rönn tog musiklärarexamen vid Musikhögskolan i Göteborg 1998. Hon har under flera år varit verksam som sång- och pianolärare på olika musikestetiska program.

Numer jobbar Ida som musiker i Vantörs församling i Stockholm där hon bland annat arbetar med barn- och ungdomskör. Under Barnkörveckan kommer hon spela piano till Minikören och Bubblorna.

linda börjesson, körledare

Linda Börjesson är utbildad sångpedagog, musiklärare och rytmiklärare vid Musikhögskolan i Göteborg. Sina första yrkesverksamma år jobbade Linda som musik- och rytmiklärare med inriktning på de yngre åldrarna. Sedan flera år tillbaka arbetar hon som körledare i Maria Magdalena församling i Stockholm. Linda är även en produktiv kompositör av barnmusik. Hon har ett brinnande engagemang för barnkör och det märks tydligt då lust och kvalitet genomsyrar hela hennes arbetssätt. I år är Linda ledare för Barnkörerna.

camilla voigt, pianist

Camilla Voigt är utbildad musiklärare och organist vid Musikhögskolan i Göteborg. Hon arbetar som kyrkomusiker och med körverksamhet för olika åldrar.

Camilla har under de senaste åren drivit ett samverkansprojekt där barn och pensionärskör sjunger tillsammans. Hon komponerar ofta för damkör och har producerat ett flertal CD produktioner med egen musik. På barnköreveckan spelar Camilla piano till Barnkörerna.

Anna Gullman, körledare

Anna är verksam som kördirigent, musiker och pedagog och har under åren arbetat på kulturskolor, gymnasieskolans estetiska program, folkhögskolor och som universitetsadjunkt på Musikhögskolan i Örebro. Sedan hösten 2022 arbetar hon med Vadstena Sång och Pianoakademins kör.

Tillsammans med Anci Hjulström har Anna medverkat som musiker och kördirigent i sceniska körprojekt för barn, ungdomar och vuxna både i Sverige och utomlands. I år leder Anna Ungdomskören.

Viktor Skokic, basist

Viktor Skokic är frilansande basist, kompositör och arrangör verksam inom jazz, pop och all möjlig annan musik. Viktor har medverkat i en rad musikaliska sammanhang som främst riktar sig till barn, senast inom ramarna för familjeföreställningen och albumet ”Allt eller inget händer” i samarbete med barnpoeten och -illustratören Anders Holmer där Viktor har satt musik till Anders dikter. Under de senaste åren har Viktor som arrangör samarbetat med bl.a. gruppen Dina Ögon och artisten Sarah Riedel.

rigmor bådal, basist

Rigmor Bådal är främst verksam som frilansande basist, men ser sig gärna även som

"multiinstrumentalist". Hon spelar i många skiftande sammanhang, allt från att kompa folkkära artister till barnkörer. Rigmor är också verksam som kapellmästare, arrangör och teaterkompsitör. Hon har tidigare medverkat i bl.a "Jösses flickor-Återkomsten" på Stockholms stadsteater och medverkat i "Stockholm-Staden som växer" på Parkteatern, samt i flera teateruppsättningar på bl.a Uppsala stadsteater o Västmanlandsteatern. 


Anci Hjulström, körledare

Anci arbetar som frilans, som sångerska, skådespelare/artist i en mängd olika genreöverskridande  ensembler och band, och  som musikregissör och inspiratör i scenisk musikalisk kommunikation. Hon är flitigt anlitad i Sverige och utomlands som musikregissör. ”Sveriges meste körregissör” har Anci kallats, för sitt unika arbete att väva ihop musik med texter och rörelse till personliga musikdramatiska sceniska körkollage. Anci sjunger i Sångensemblen Amanda i Göteborg. och brinner för att sångare ska hitta större trygghet på scen och i sitt personliga kreativa skaparuttryck. Läs mer om Anci på www.ancihjulstrom.se. Anci leder i år Vuxenkören.

Mikael Svedlund, pianist

Mikael är frilansande pianist samt pianolärare med afroinriktning vid Musikkonservatoriet i Falun, där han också är huvudansvarig för jazzlinjen. Mikael spelar med ungdoms- och vuxenkören och har vid ett flertal tillfällen samarbetat med Anci Hjulström och Anna Gullman i musikaliska projekt.

Ola Johansson, Basist

Ola Johansson spelar el- och kontrabas inom många olika genrer. Han är född på Öland och flyttade till Stockholm för att studera musik. Han är utbildad rytmik- och ensemblepedagog vid Musikhögskolan i Stockholm. Ola är musiker och kompositör på Teater Pero som turnerar landet runt med teater för barn och ungdomar. Han har också arbetat på Uppsala Stadsteater, Riksteatern och Dalateatern.

Schema barnkörveckan 2024