Välkomna till Barnkörveckan på Fårö 2022!

Vi är så glada att åter igen kunna sjunga tillsammans på Barnkörveckan på Fårö!

Veckan inleds med invigning i Fårö kyrka, sen samlas varje kör för egna repetitioner.

Alla schematider finns på hemsidan www.barnkorveckan.se.
Observera att vissa ändringar kan ske när anmälan stängt och gruppena sammanställs.


Årets författare, Stina Wirsén, kommer att besöka barnen under repetitionerna. 

 

Mer information kommer här på hemsidan när vi närmar oss sommarens arrangemang. 

Har du ytterligare frågor, kontakta styrelsen på kontakt@barnkorveckan.se

Vi hoppas att Stora Gåsemora återigen ska få sprudla av små virvlande röster i nya tonsättningar av årets författare, musiker och ledare! Kika gärna in på www.barnkorveckan.se där alla i arbetslaget presenteras.


Varma hälsningar från styrelsen!

årets författare

Stina Wirsén
Stina Wirsén är en av landets mest välkända och mångfacetterade illustratörer, samtidigt verksam som bildkonstnär och författare. Sedan tidigt 1990-tal har hon tecknat porträtt, mode, idéillustrationer och krogliv främst för Dagens Nyheter men också för tidskrifter i Sverige, Tyskland och Japan. Hennes arbete rymmer även offentliga utsmyckningar, utformning av frimärken, workshops och föredrag både i Sverige och utomlands.


Wirséns bilderbokskonst för barn väcker både intresse och igenkänning. Här möter vi Ahmed Anka, Rut & Knut, Nallegrisen, Liten Skär och många andra.

De första bilderböckerna skapade hon redan under sin studietid och sedan dess har det blivit många älskade figurer. Hittills har över 100 barnböcker publicerats med texter av henne själv eller andra författare. Böckerna har också fått en internationell publik och översatts till femton språk. 

Tillsammans med sin mamma Carin Wirsén har Stina ett långt samarbete, Carins texter har tidigare tonsatts här på Fårö Barnkörvecka 

De första av Carin och Stinas böcker om ”Rut & Knut” kom 1998,  de har följts av många fler. Några exempel är böckerna om Ahmed Anka, Rut & Knut, Leka tre och Sockerbullen på Kruskakullen. 

Andra viktiga samarbeten för Stina har varit Ulf Starks och hennes böcker och pjäser. 

Hédi Fried och Stina samarbetar just nu med föreställning och en animerad film, baserad på deras bok ”Historien om Bodri”.

Tillsammans med Rädda Barnen arbetar Wirsén på en serie texter med det utsatta barnet i fokus. Samarbetet har resulterat i boken ”Var är Sigges hemma?”. Samarbetet fortsätter och förhoppningsvis blir det fler böcker samt en föreställning framöver.


Barnet och barnets perspektiv kommer först i hennes arbeten. Den allmängiltiga och djupt mänskliga hållningen berör både barn och vuxna, oavsett bakgrund. Det har också lett till att böckerna har satts upp som teaterpjäser, blivit film och använts i förskolor som pedagogiska verktyg. Hon väjer inte heller för svåra ämnen. Flera berättelser skildrar konflikter och starka känslor, vilket uppskattas av många barn och vuxna.

årets ledare & musiker


lena holst

Lena Holst är utbildad vid Musikhögskolan i Göteborg till musiklärare med inriktning mot musikdramatik.
Lena är verksam i sina hemtrakter i och kring Alingsås, där hon projektvis leder barnkörer, skriver musik för både barn och vuxna, är anlitad som sångerska/musiker, samt spelar barnteater i egen regi.
Lena tycker om att blanda sång och rörelse, och att förstärka texter med tecken (TAKK)
Lena jobbar sedan ett flertal år även på förskola, med en förkärlek för musik/rytmik och annat kreativt skapande. I år leder hon minikör och bubblorna.

Ida rönn

Ida Rönn tog musiklärarexamen vid Musikhögskolan i Göteborg 1998. Hon har under flera år varit verksam som sång- och pianolärare på olika musikestetiska program.

Numer jobbar Ida som musiker i Vantörs församling i Stockholm där hon bland annat är körledare för en av barnkörerna. Under Barnkörveckan 2022 kommer hon spela piano till Minikören och Bubblorna.

linda börjesson

Linda Börjesson är utbildad sångpedagog, musiklärare och rytmiklärare vid Musikhögskolan i Göteborg. Sina första yrkesverksamma år jobbade Linda som musik- och rytmiklärare med inriktning på de yngre åldrarna. Sedan flera år tillbaka arbetar hon som körledare i Maria Magdalena församling i Stockholm. 

Linda är även en produktiv kompositör av barnmusik. 

Hon har ett brinnande engagemang för barnkör och det märks tydligt då lust och kvalitet genomsyrar hela hennes arbetssätt. I år är Linda ledare för Barnkörerna.

camilla voigt

Camilla Voigt är utbildad musiklärare och organist vid Musikhögskolan i Göteborg. Hon arbetar som kyrkomusiker och med körverksamhet för olika åldrar.

Camilla har under de senaste åren drivit ett samverkansprojekt där barn och pensionärskör sjunger tillsammans. Hon komponerar ofta för damkör och har producerat ett flertal CD produktioner med egen musik. På barnköreveckan spelar Camilla piano till Barnkörerna.

evamarie agnelid

EvaMarie är körledare och kyrkomusiker som brinner för sång och röst i synnerhet för barn och unga. EvaMarie har varit med och utvecklat och drivit omfattande barn-och ungdomskörverksamhet inom svenska Kyrkan och har genom olika projekt verkat för barn och ungas sjungande.

EvaMarie är omtalad som kreativ och inspirerande körledare med stort engagemang, genrebredd och kunskap.

EvaMarie leder Ungdomskören på Fårö 2022.

ola johansson

Ola Johansson spelar el- och kontrabas inom många olika genrer. Han är född på Öland och flyttade till Stockholm för att studera musik. Han är utbildad rytmik- och ensemblepedagog vid Musikhögskolan i Stockholm. Ola är musiker och kompositör på Teater Pero som turnerar landet runt med teater för barn och ungdomar. Han har också arbetat på Uppsala Stadsteater, Riksteatern och Dalateatern.

Ola ackompanjerar Barnkörveckans körer.

rigmor bådal

Rigmor Bådal är utbildad vid Musikhögskolorna i Arvika och Stockholm och är främst verksam som frilansande basist, men ser sig gärna även som "multiinstrumentalist". Hon spelar i många skiftande sammanhang, allt från att kompa folkkära artister till barnkörer. Rigmor är också verksam som kapellmästare, arrangör och teaterkompsitör och är medlem i Hammondjazztrion DLB där bl.a Monica Dominique ingår. Hon har tidigare medverkat i bl.a "Jösses flickor-Återkomsten" på Stockholms stadsteater. 2017 medverkade hon i "Stockholm-Staden som växer" på Parkteatern. Hon har också medverkat i flera teateruppsättningar på bl.a Uppsala stadsteater o Västmanlandsteatern, senast "Taube today" 2018."