TACK FÖR Barnkörveckan på Fårö 2023!

Så härligt det var att träffas i somras och sjunga tillsammans på Barnkörveckan på Fårö!

Veckan inleddes med invigning i Fårö kyrka, sen samlades varje kör för egna repetitioner. Årets författare, Lisen Adbåge, besökte barnen under repetitionerna. Det sjöngs i alla körgrupper av hjärtats lust hela veckan, som avslutades med fina konserter och redovisningar i både Fårö kyrka och Bygdegården. Tack alla som kom och gjorde årets Barnkörvecka så glimrande!


Vi ser fram emot att Fårö  ska sprudla av små virvlande röster i nya tonsättningar av årets författare, musiker och ledare i sommaren 2024! 


Varma hälsningar från styrelsen!

årets författare 2023

Lisen adbåge

Lisen Adbåge är en av våra mest omtyckta bilderboksskapare. Hon har en rik produktion av böcker bakom sig. Rimboken ”Halsen rapar hjärtat slår”, ”Det är vi som bestämmer och skräckbilderboken ”Furan” är några av de böcker hon skrivit och illustrerat.

Lisen belönades 2018 med Elsa Beskowplaketten för årets bästa bilderbok. På Barnkörveckan får barnen möta Lisen och ha workshops tillsammans och inte minst; barnen får sjunga nya tonsättningar av Lisens härliga texter!

Körledare & musiker

2023

lena holst, körledare

Lena Holst är utbildad vid Musikhögskolan i Göteborg till musiklärare med inriktning mot musikdramatik.
Lena är verksam i sina hemtrakter i och kring Alingsås, där hon projektvis leder barnkörer, skriver musik för både barn och vuxna, är anlitad som sångerska/musiker, samt spelar barnteater i egen regi.
Lena tycker om att blanda sång och rörelse, och att förstärka texter med tecken (TAKK)
Lena jobbar sedan ett flertal år även på förskola, med en förkärlek för musik/rytmik och annat kreativt skapande. I år leder hon Minikören och Bubblorna.

Ida rönn,pianist

Ida Rönn tog musiklärarexamen vid Musikhögskolan i Göteborg 1998. Hon har under flera år varit verksam som sång- och pianolärare på olika musikestetiska program.

Numer jobbar Ida som musiker i Vantörs församling i Stockholm där hon bland annat är körledare för en av barnkörerna. Under Barnkörveckan 2023 kommer hon spela piano till Minikören och Bubblorna.

linda börjesson, körledare

Linda Börjesson är utbildad sångpedagog, musiklärare och rytmiklärare vid Musikhögskolan i Göteborg. Sina första yrkesverksamma år jobbade Linda som musik- och rytmiklärare med inriktning på de yngre åldrarna. Sedan flera år tillbaka arbetar hon som körledare i Maria Magdalena församling i Stockholm. Linda är även en produktiv kompositör av barnmusik. Hon har ett brinnande engagemang för barnkör och det märks tydligt då lust och kvalitet genomsyrar hela hennes arbetssätt. I år är Linda ledare för Barnkörerna.

camilla voigt, pianist

Camilla Voigt är utbildad musiklärare och organist vid Musikhögskolan i Göteborg. Hon arbetar som kyrkomusiker och med körverksamhet för olika åldrar.

Camilla har under de senaste åren drivit ett samverkansprojekt där barn och pensionärskör sjunger tillsammans. Hon komponerar ofta för damkör och har producerat ett flertal CD produktioner med egen musik. På barnköreveckan spelar Camilla piano till Barnkörerna.

Anna Gullman, körledare

Anna är verksam som kördirigent, musiker och pedagog och har under åren arbetat på kulturskolor, gymnasieskolans estetiska program, folkhögskolor och som universitetsadjunkt på Musikhögskolan i Örebro. Sedan hösten 2022 arbetar hon med Vadstena Sång och Pianoakademins kör.

Tillsammans med Anci Hjulström har Anna medverkat som musiker och kördirigent i sceniska körprojekt för barn, ungdomar och vuxna både i Sverige och utomlands. I år leder Anna Ungdomskören.

JUAN PATRICIO MENDOZA, basist

Juan Patricio Mendoza är jazzkontrabasist och elbasist. Han frilansar och är känd för att spela många olika genrer så som jazz, tango, latin jazz, klassisk, brasiliansk musik, gypsy jazz, nordvästafrikansk musik, afrokubansk och pop. Juan lämnade Argentina 1999 för att utnyttja ett stipendium han fick för att studera på Berklee College of Music i Boston, USA. Med musiken har Juan turnerat mer än 30 länder. 

rigmor bådal, basist

Rigmor Bådal är främst verksam som frilansande basist, men ser sig gärna även som

"multiinstrumentalist". Hon spelar i många skiftande sammanhang, allt från att kompa folkkära artister till barnkörer. Rigmor är också verksam som kapellmästare, arrangör och teaterkompsitör. Hon har tidigare medverkat i bl.a "Jösses flickor-Återkomsten" på Stockholms stadsteater och medverkat i "Stockholm-Staden som växer" på Parkteatern, samt i flera teateruppsättningar på bl.a Uppsala stadsteater o Västmanlandsteatern. Rigmor ackompanjerar Barnkörveckans körer.


Anci Hjulström, körledare

Anci arbetar som frilans, som sångerska, skådespelare/artist i en mängd olika genreöverskridande  ensembler och band, och  som musikregissör och inspiratör i scenisk musikalisk kommunikation. Hon är flitigt anlitad i Sverige och utomlands som musikregissör. ”Sveriges meste körregissör” har Anci kallats, för sitt unika arbete att väva ihop musik med texter och rörelse till personliga musikdramatiska sceniska körkollage. Anci sjunger i Sångensemblen Amanda i Göteborg. och brinner för att sångare ska hitta större trygghet på scen och i sitt personliga kreativa skaparuttryck. Läs mer om Anci på www.ancihjulstrom.se. Anci leder i år Vuxenkören.

Schema för barnkörveckan 2023