årets författare

Foto: Stefan Tell.

Per Gustavsson


Per föddes 1962 och inledde sin bana som bildmakare i 15-årsåldern. Han utbildade sig vid Gustavus Primus Målarskola. Han blev kvar i många år i Göteborg och den slutliga utbildning fick han på HDK (Högskolan för Design och Konsthantverk vid Göteborgs universitet). 

1995 kom Pers första bok ut som heter Stoppa bollen. Mest känd är han nog för serien om den kaxiga prinsessan som inleddes 2003 med boken Så gör prinsessor. Efter det har det blivit fler böcker om prinsessan och  hennes kompis Prinsen. Tillsammans har de sålt över 260 000 ex. 

2021 kommer boken om familjen Knyckerts bli årets julkalender i SVT.årets ledare & musiker

linn ahlqvist


Ledare för Minikören och Bubblorna

Ida rönn

Ida Rönn tog musiklärarexamen vid Musikhögskolan i Göteborg 1998. Hon har under flera år varit verksam som sång- och pianolärare på olika musikestetiska program.

Numer jobbar Ida som musiker i Vantörs församling i Stockholm där hon bland annat är körledare för en av barnkörerna. Under Barnkörveckan 2021 kommer hon spela piano till Minikören och Bubblorna.

linda börjesson

Linda Börjesson är utbildad sångpedagog, musiklärare och rytmiklärare vid Musikhögskolan i Göteborg. Sina första yrkesverksamma år jobbade Linda som musik- och rytmiklärare med inriktning på de yngre åldrarna. Sedan flera år tillbaka arbetar hon som körledare i Maria Magdalena församling i Stockholm. 

Linda är även en produktiv kompositör av barnmusik. 

Hon har ett brinnande engagemang för barnkör och det märks tydligt då lust och kvalitet genomsyrar hela hennes arbetssätt. I år är Linda ledare för Barnkörerna.

camilla voigt

Camilla Voigt är utbildad musiklärare och organist vid Musikhögskolan i Göteborg. Hon arbetar som kyrkomusiker och med körverksamhet för olika åldrar.

Camilla har under de senaste åren drivit ett samverkansprojekt där barn och pensionärskör sjunger tillsammans. Hon komponerar ofta för damkör och har producerat ett flertal CD produktioner med egen musik. På barnköreveckan spelar Camilla piano till Barnkörerna.

ola johansson

Ola Johansson spelar el- och kontrabas inom många olika genrer. Han är född på Öland och flyttade till Stockholm för att studera musik. Han är utbildad rytmik- och ensemblepedagog vid Musikhögskolan i Stockholm. Ola är musiker och kompositör på Teater Pero som turnerar landet runt med teater för barn och ungdomar. Han har också arbetat på Uppsala Stadsteater, Riksteatern och Dalateatern.

Ola ackompanjerar alla Barnkörveckans körer.