Välkomna till Barnkörveckan på Fårö 2021!

Vi är så glada att åter igen kunna sjunga tillsammans på Barnkörveckan på Fårö!
Årets Barnkörvecka närmar sig och i år är arrangemanget reducerat med anledning av pandemin. Endast barnkörer kommer att samlas på Fårö i år och grupperna är fler och mindre till antalet. Inga körer repeterar samtidigt i år, utan en kör i taget samlas och det kommer att bli en paus mellan de olika körernas repetitioner. Detta för att vi ska kunna släppa in och ut barnen utan köbildning och för att hålla avstånd vid lokalen. Vi ber därför att ni som lämnar och hämtar era barn respekterar att inte samlas i anslutning till lokalen under och efter repetitionerna. Vi önskar även att ni kommer till repetitionen strax före schemalagd tid, det blir inget insläpp före utsatt tid. Det finns gott om plats på gräsplanen utanför för er som vill vänta på era barn. För de allra yngsta barnen i Mini-kören får ni i samråd med ledare komma överens om var ni vuxna kan finnas närvarande för era barn om de känner oro inför att vara själva. Det brukar lösa sig fint i vanliga fall och barnen brukar snabbt hitta sin plats i kören. I repetitionslokalen kommer platser att markeras så att barnen, ledare och musiker kan hålla avstånd till varandra. Eventuellt sjunger vi ute om vädret tillåter.

I år blir det ingen invigning, som vi brukar ha i kyrkan, utan varje kör börjar på schemalagd tid i repetitionslokalen. Alla körer repeterar i ladugården på Stora Gåsemora gård. Ladugården ligger i vinkel med restaurangen. Alla schematider finns på hemsidan www.barnkorveckan.se
Det blir inte heller några stora konserter i konsertladan, men varje kör planerar för en spontan sångstund utomhus sista dagen om vädret tillåter. Mer information kring detta ges under veckan.

Barnkörveckans fina café kommer inte hållas öppet i år.


Årets författare, Per Gustavsson, kommer att besöka barnen under repetitionerna och finns det möjlighet och vädret tillåter kan det tillkomma spontana aktiviteter med Per. Istället för barnkörveckans sedvanliga tröja har Per i år varit med och tagit fram pins som alla deltagare får vid första repetitionstillfället. Vi är väldigt glada för den fina bilden som Per bidragit med!

 

 

Volontärer kommer att finnas på plats för att hjälpa er till repetitionerna och svarar på era frågor. I övrigt hänvisar vi till hemsidan för information.

Har du ytterligare frågor, kontakta styrelsen på kontakt@barnkorveckan.se

Vi hoppas att Stora Gåsemora återigen ska få sprudla av små virvlande röster i nya tonsättningar av årets författare, musiker och ledare! Kika gärna in på www.barnkorveckan.se där alla i arbetslaget presenteras.


Med glada sommarhälsningar från styrelsen!

årets författare

Foto: Stefan Tell.

Per Gustavsson


Per föddes 1962 och inledde sin bana som bildmakare i 15-årsåldern. Han utbildade sig vid Gustavus Primus Målarskola. Han blev kvar i många år i Göteborg och den slutliga utbildning fick han på HDK (Högskolan för Design och Konsthantverk vid Göteborgs universitet). 

1995 kom Pers första bok ut som heter Stoppa bollen. Mest känd är han nog för serien om den kaxiga prinsessan som inleddes 2003 med boken Så gör prinsessor. Efter det har det blivit fler böcker om prinsessan och  hennes kompis Prinsen. Tillsammans har de sålt över 260 000 ex. 

2021 kommer boken om familjen Knyckerts bli årets julkalender i SVT.årets ledare & musiker


lena holst

Lena Holst är utbildad vid Musikhögskolan i Göteborg till musiklärare med inriktning mot musikdramatik.
Lena är verksam i sina hemtrakter i och kring Alingsås, där hon projektvis leder barnkörer, skriver musik för både barn och vuxna, är anlitad som sångerska/musiker, samt spelar barnteater i egen regi.
Lena tycker om att blanda sång och rörelse, och att förstärka texter med tecken (TAKK)
Lena jobbar sedan ett flertal år även på förskola, med en förkärlek för musik/rytmik och annat kreativt skapande. I år leder hon minikör och bubblorna.

Ida rönn

Ida Rönn tog musiklärarexamen vid Musikhögskolan i Göteborg 1998. Hon har under flera år varit verksam som sång- och pianolärare på olika musikestetiska program.

Numer jobbar Ida som musiker i Vantörs församling i Stockholm där hon bland annat är körledare för en av barnkörerna. Under Barnkörveckan 2021 kommer hon spela piano till Minikören och Bubblorna.

linda börjesson

Linda Börjesson är utbildad sångpedagog, musiklärare och rytmiklärare vid Musikhögskolan i Göteborg. Sina första yrkesverksamma år jobbade Linda som musik- och rytmiklärare med inriktning på de yngre åldrarna. Sedan flera år tillbaka arbetar hon som körledare i Maria Magdalena församling i Stockholm. 

Linda är även en produktiv kompositör av barnmusik. 

Hon har ett brinnande engagemang för barnkör och det märks tydligt då lust och kvalitet genomsyrar hela hennes arbetssätt. I år är Linda ledare för Barnkörerna.

camilla voigt

Camilla Voigt är utbildad musiklärare och organist vid Musikhögskolan i Göteborg. Hon arbetar som kyrkomusiker och med körverksamhet för olika åldrar.

Camilla har under de senaste åren drivit ett samverkansprojekt där barn och pensionärskör sjunger tillsammans. Hon komponerar ofta för damkör och har producerat ett flertal CD produktioner med egen musik. På barnköreveckan spelar Camilla piano till Barnkörerna.

ola johansson

Ola Johansson spelar el- och kontrabas inom många olika genrer. Han är född på Öland och flyttade till Stockholm för att studera musik. Han är utbildad rytmik- och ensemblepedagog vid Musikhögskolan i Stockholm. Ola är musiker och kompositör på Teater Pero som turnerar landet runt med teater för barn och ungdomar. Han har också arbetat på Uppsala Stadsteater, Riksteatern och Dalateatern.

Ola ackompanjerar alla Barnkörveckans körer.