Musiker 2017

Här nedan hittar du information om sommarens musiker:

Per Hallgren – Piano

Per Hallgren har en lång erfarenhet som ackompanjatör av solister och körer vid konsertframträdanden och musikaler.

Gör: Per arbetar till vardags som pianolärare och högstadielärare i musik. Per arbetar också tillsammans med Gotlands musikalkompani som, arrangör, repetitör och musikaliskt ansvarig, nu senast med musikalen Annie.

Utbildning: Genomgick 1981-85 Musikhögskolan i Ingesund

Ann Helling – Piano

Ann Helling är tonsättare, körarrangör, pianist och pedagog, boende och verksam på Gotland.

Gör: Ann undervisar i musikteori och gehör vid Gotlands Folkhögskola och är för närvarande körledare för Visby estetiska program på Elfrida Andrégymnasiet. Hon anlitas dessutom ofta som ackompanjatör av såväl solister som körer.

Utbildning: Ann har en Master of Fine Arts in Music Education vid Musikhögskolan i Göteborg och har studerat komposition på Gotlands Tonsättarskola.

Ida Rönn – Piano

Ida Rönn tog musiklärarexamen vid Musikhögskolan i Göteborg  1998. Har jobbat som piano- och sånglärare på Gotland sedan flytten dit 2001.

Jobbar idag på Studieförbundet Bilda som konsulent, men anlitas titt som tätt som ackompanjatör och sångerska i olika sammanhang.

Rigmor Bådal – Bas

Rigmor är utbildad på Ingesunds Musikhögskola, Kungliga Musikhögskolan och Stockholms Musikpedagogiska Institut. Hon arbetar som lärare på Värmdö Kulturskola – där hon undervisar i bland annat kontra- och elbas, stråkorkester och rockband. Rigmor är också frilansmusiker och arrangör inom många olika genrer. Hon har jobbat mycket med teatermusik, bland annat på Stockholms Stadsteater och Uppsala Stadsteater.

Ola Johansson – Bas

Ola Johansson spelar el- och kontrabas inom många olika genrer. Han är född på Öland och flyttade till Stockholm för att studera musik. Han är utbildad rytmik- och ensemblepedagog vid Musikhögskolan i Stockholm. Ola är musiker och kompositör i Teater Tusan som turnerar landet runt med teater för barn och ungdomar. Han har också arbetat med Uppsala Stadsteater, Teater Pero, Riksteatern och Dalateatern.

Kommentera