Musiker 2019

Här nedan hittar du information om sommarens musiker:

Sanna Rogberg Hansson – Piano

Sanna Rogberg Hansson är född och uppvuxen i Göteborg och är sedan 20 år tillbaka bosatt i Stockholm. Hon är utbildad vid Musikhögskolan i Göteborg, Instrument – och ensemblepedagoglinjen, med inriktning på afroamerikansk musik.

Under 1990-talet undervisade Sanna vid Helsjöns folkhögskolas musiklinje i bland annat pop – och rockensemblespel samt musikteori.

Idag är hon verksam som körledare för flera körer i Stockholm, bland annat i Västermalms församling. Hon leder även körer på olika arbetsplatser där körsång som friskvård står i fokus.  Sanna frilansar dessutom som pianist och sångerska inom pop, jazz- och visgenren.


Ann Helling – Piano

Ann Helling är tonsättare, körarrangör, musiker och pedagog boende och verksam på Gotland. Under flertalet år har hon undervisat i piano, musikteori och gehör på Kulturskolan, Gotlands Tonsättarskola och Gotlands Folkhögskola och är också ofta anlitad som ackompanjatör av körer och solister.

Som tonsättare inspireras Ann mycket av klang, klangfärger och text och hon arbetar gärna gränsöverskridande i projekt med konstnärer från andra konstarter. Hennes musik har hörts i kyrkor, i Sveriges Radio, på konstutställningar och filmfestivaler (bl a i de uppmärksammade kortfilmerna Berliner Farbton och Blue Hour) och på Barnkörveckan på Fårö där hon de senaste åren har skrivit körmusik till texter av barnboksförfattarna Carin Wirsén, Mårten Sandén och Viveka Sjögren.

Ann har en Master of Fine Arts in Music Education från Musikhögskolan i Göteborg och har studerat komposition vid Gotlands Tonsättarskola. Sedan hösten 2016 pendlar hon till Stockholm och går nu sitt andra år på kyrkomusikerutbildningen vid Högskolan Sköndal.


Ida Rönn – Piano

Ida Rönn tog musiklärarexamen vid Musikhögskolan i Göteborg  1998. Hon har under flera år varit verksam som sång- och pianolärare på olika musikestetiska program.

Numer jobbar Ida som musiker i Vantörs församling i Stockholm där hon bland annat är körledare för mini- barnkörerna i församlingen.


Rigmor Bådal – Bas

Rigmor är utbildad på Ingesunds Musikhögskola, Kungliga Musikhögskolan och Stockholms Musikpedagogiska Institut. Hon arbetar som lärare på Värmdö Kulturskola – där hon undervisar i bland annat kontra- och elbas, stråkorkester och rockband. Rigmor är också frilansmusiker och arrangör inom många olika genrer. Hon har jobbat mycket med teatermusik, bland annat på Stockholms Stadsteater och Uppsala Stadsteater.


Ola Johansson – Bas

Ola Johansson spelar el- och kontrabas inom många olika genrer. Han är född på Öland och flyttade till Stockholm för att studera musik. Han är utbildad rytmik- och ensemblepedagog vid Musikhögskolan i Stockholm. Ola är musiker och kompositör på Teater Pero som turnerar landet runt med teater för barn och ungdomar. Han har också arbetat på Uppsala Stadsteater, Riksteatern och Dalateatern.

Kommentera