Körledare 2020

Minikör och Bubblorna: Ida Blomqvist

Ida Blomqvist är född och uppvuxen i Lärbro på Norra Gotland. Ida började sin musikaliska bana som kantor, gospelpianist och barnkörledare i Lärbro
pastorat.

Utbildad vid Motala Musikpedagoglinje och Musikhögskolan i Örebro.

Verksam som kulturpedagog i Kumla kommun på bibliotek och kulturskola. Arbetar som kör- och rytmikpedagog med barn i åldrarna noll till sex år. Är dirigent för ett antal körer i Örebrotrakten, och frilansar med egenskrivna barnmusikaler. Ida är även verksam som musiker och pedagog inom främst folkmusik/folksång och har skrivit läroboken ”Unga Glysar – en lärarhandledning i folkmusik”.

Har tidigare jobbat flera år som pianist vid körveckan och är nytillträdd ordförande för Barnkörveckan.


Barnkör 1 och Barnkör 2: Linda Börjesson

Linda Börjesson är utbildad sångpedagog, musiklärare och rytmiklärare vid Musikhögskolan i Göteborg. Hon tog sin examen 1998. Sina första yrkesverksamma år jobbade Linda som musik- och rytmiklärare med inriktning på de yngre åldrarna. Sedan flera år tillbaka arbetar hon som körledare i Maria Magdalena församling i Stockholm. Där leder hon alla församlingens barn- och ungdomskörer och har byggt upp en stor och gedigen körverksamhet.
Linda är även en produktiv kompositör av barnmusik. Hon har givit ut några barnmusikaler varav den första, som hon också själv turnerade med, kom ut redan 1997. 2009 gav hon ut sångsamlingen Ordspråksskatten, en samling som hon också blev Grammisnominerad för.

Linda har ett brinnande engagemang för barnkör och det märks tydligt då lust och kvalitet genomsyrar hela hennes arbetssätt.

 

Ungdomskören 13+ år: EvaMarie Agnelid

EvaMarie Agnelid är körpedagog, kyrkomusiker och sångerska. Efter utbildningar på bland annat Musikhögskolan i Göteborg och kyrkomusikerutbilningen vid Sköndal högskola är hon verksam i Stockholm där hon bland annat jobbat på musikgymnasiet Rytmus och som körledare och kyrkomusiker. Under flera år har hon arbetat i Svenska kyrkan i Hägersten och varit med och utvecklat en omfattande och välrenommerad barnkörverksamhet. Just nu är hon körledare för barn- och vuxenkörer i Saltsjöbaden.

EvaMarie brinner för arbetet med sång och röst, i synnerhet barnröster och har genom olika projekt verkat för barn och ungas sjungande. Hon är omtalad som en kreativ och inspirerande körledare med stort engagemang, genrebredd och kunnighet. 

Som sångerska är det främst jazzen som ligger närmast hjärtat. Hon sjunger i en rad olika sammanhang och har gjort flera samarbetsprojekt med egen musik och text, bland annat i ensemblen POEME och i duon Expeditionen.


Vuxenkör: Anci Hjulström

 

 

Kommentera