Körledare 2019

Minisar och Bubblorna: Ida Blomqvist, Örebro

Ida Blomqvist är född och uppvuxen i Lärbro på Norra Gotland. Ida började sin musikaliska bana som kantor, gospelpianist och barnkörledare i Lärbro pastorat.

Utbildad vid Motala Musikpedagoglinje och Musikhögskolan i Örebro.

Verksam som sång, piano och körpedagog på kulturskolan i Kopparberg, dirigent för Primula Veris i Örebro, och frilansar med egenskrivna barnmusikaler. Ida är även verksam som musiker och pedagog inom främst folkmusik/folksång och har skrivit läroboken ”Unga Glysar – en lärarhandledning i folkmusik”.

Har tidigare jobbat flera år som pianist vid körveckan


Barnkör 1 och Barnkör 2: 

EvaMarie Agnelid. Bild och text kommer inom kort!


Ungdomskören 13+ år: Minnamaria S Friis Hansen, Visby

_MG_5797

Minnamaria Svedebring, sångpedagog, körledare och sångerska med passion för rösten som instrument, solo och i samklang med andra. Utbildad på Musikhögskolan i Malmö, Ie-varianten, och på Malungs Folkhögskola.

Har lång erfarenhet av sångundervisning i olika former och för olika åldrar, från små barn i stora körer till unga och äldre i uppbyggandet av konserter, shower och lite mer konstnärliga tillställningar, men har även erfarenhet som sångerska i jazz, folkmusik,vis, och pop genren i olika musikaliska grupper och band, både som kompositör och sångerska.

Arbetat som sång/körpedagog på bland annat Musikestetiska programmet i Visby och Ystad, Musikhögskolan i Malmö, Kulturskolan i Malmö, samt samarbetat med kulturorganisationen Spiritus Mundi, i uppbyggandet av den mångkulturella barnkören ”Vi bor i Malmökören.


Vuxenkör: Karin Eklundh,Visby

Karin EklundhKarin Eklundh är kördirigent och sångpedagog, utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och har sin musikaliska bakgrund i bl.a. sånggruppen Fjedur. Under 80- och 90-talet turnerade Fjedur och spred sydafrikanska sånger samt den svenska folkmusiken till ett stort antal körer. Karin har arbetat som lärare vid Uppsala Universitets kördirigent- och musiklärarutbildningar och är idag lärare i musik på Campus Gotland Uppsala Universitet.

Genrebredd ligger Karin varmt om hjärtat, där vår egen och andra kulturers folkmusik, nyskriven konstmusik till de stora mästarnas musik ryms. Under tjugo års tid arbetade Karin som dirigent för La Cappella i Uppsala och 2009 grundade Karin Roslagens vokalensemble i Norrtälje. Nu mer är Karin bosatt på Gotland där hon leder sångsällskapet Nio Sångare, Visby vokalensemble och Campus Gotlands Kammarkör.

År 2006 fick Karin utmärkelsen Årets Körledare i Sverige och 2017 tilldelades Karin H.M.Konungens medalj i 8:e storleken högblått band för sina insatser som kördirigent och sångpedagog.

 

Kommentera