Körer 2012

Minikören leds av Maria Kellström
Maja Malmström (piano), Rigmor Bådal (bas)


”Yippieee de minsta får också vara med. 4-5 åringarna har en alldeles egen kör som heter Minisar. Där sjungs det välkända sånger, roliga sånger och helt nyskrivna sånger. Med ett högt tempo får barnen ta del av helt nyskrivna barndikter som passar precis i sådana små munnar. Lagom långt och lagom roligt för att vara engagerad i 30 min som 4-5 åring. Dessutom får även denna kör en alldeles egen konsert som mamma,pappa , alla far o morföräldrar och vänner kan komma och avnjuta. Det ska spritta i hela kroppen och när man går därifrån är det jättesvårt att sluta sjunga.”

Maria Kellström, körledare för Minikören och Bubblorna sommaren 2012

Bubblorna leds av Maria Kellström
Maja Malmström (piano), Rigmor Bådal (bas)

”6-7 åringar som bara bubblar av sång. Hela taket brukar lyfta när den här kören sätter igång. Det är svårt att sitta still och vilken tur att det är koreografi o påhitt som gör att man inte hart tid att skruva på sig. Tänk att färdiga texter kan blomma lite till, och växa till så fantastiska sånger. Dessutom får man prata med och fråga den som skriver texterna, för författaren är ju där hela veckan.”

Maria Kellström, körledare för Bubblorna och Minikören sommaren 2012

Barnkören leds av Helena Parrow
Lotta Hasselquist Nilsson (piano), Rigmor Bådal (bas)

”Barnkören leds även i år av Helena Parrow tillsammans med musikerna Lotta Hasselqvist och Rigmor Bådal. På repertoaren står i år nya tonsättningar av Stefan Castas fina texter och i övrigt blir det som vanligt en härlig blandning av sånger, gamla och nya och i olika stilar. Vi jobbar utifrån gehörsinlärning och vi bygger på med koreografier och lite stämsång under veckan, allt utifrån barnens förutsättningar. Barnkör ett och två övar var för sig måndag- torsdag och sedan gemensamt på fredagens genrep och lördagens rep och konsert. De äldsta i barnkör två, dvs de som just gått ut årskurs fem, får möjlighet att delta i gruppen ”Coming Up” som övar ett extra pass på ca 20 min efter varje repetition. Coming Up tränar in en egen sång som de framför på konserten.”

Ett litet smakprov på hur barnkören kan låta:

Helena Parrow, ledare av Barnkören sommaran 2012

Ungdomskören leds av Maria Wessman Klintberg
Stefan Nilsson (piano),  Ola Johansson (bas) 

I Ungdomskören blir det härliga klanger och svängiga rytmer från Haiti blandat med nyskrivna sånger till Stefan Castas texter. Vi kanske tar upp någon gammal goding från tidigare barnkörveckor och fler sånger i olika stilar. Vi kommer att jobba med flerstämmig sång alltefter körens förutsättningar. En del lärs in på gehör, en del finns på noter. Veckan kommer att innehålla mycket sångglädje och gemenskap. Ungdomskören har både grillkväll och en alldeles egen avslutningsfest!”

Maria Wessman Klintberg, körledare för ungdomskören

Vuxenkören leds av Lone Larsen
Stefan Nilsson (piano), Ola Johansson (bas)

”Även Vuxenkören kommer att präglas av lekfullhet, skaparlust och sångglädje där det får bubbla inombords och ut. Vi kommer att sjunga musik av bland andra våra fina musiker Stefan Nilsson och Charlotte Hasselqvist och med texter av årets författare Stefan Casta. Vi kommer även göra en pallett av nordiska tonsättare med vackra toner och experimentella ljudlandskap . Nytt och gammalt, sött och salt.”

Lone Larsen, körledare för Vuxenkören sommaren 2012