Årets författare 2012

For english version, scroll down

Årets barnboksförfattare 2012 under Barnkörveckan 2012 är Stefan Casta. Han skriver ungdomsromaner, barnböcker och facklitteratur för både barn och vuxna.
Stefan Casta, årets författare 2012. Foto: Maline Casta

Stefan är född i Vadstena 1949 men är sedan snart 30 år bosatt i Skåne. Han har gett ut mer än 40 böcker och belönades med Barnens Romanpris av Sveriges Radio med boken ”Den gröna cirkeln” 2011.

Stefan har tidigare arbetat som reporter och producent för radio och tv. Han har bland annat gjort nyhetsprogram, sport och naturfilmer. Men i dag är Stefan författare på heltid.

Foto: Maline Casta

Förutom författandet undervisar Stefan vid Lunds universitets författarskola. Han sitter i Svenska barnboksakademin och i juryn för det svenska ALMA-priset till Astrid Lindgrens minne, världens största barnbokspris.

Vill du läsa mer om Stefan Casta? Gör det på hans hemsida.

Nyfiken på andra författare som Barnkörveckan haft under åren? Titta i vårt arkiv.

1 svar på Årets författare 2012

  1. Serhat skriver:

    Att e4ntligen fe5 access till ve5rt tnkfastisaa fe4lt e4ven denna e5rstid e4r fantastiskt!Tidigare ste4ngdes fe4ltet i oktober och f6ppnades i be4sta fall i senare delen av april.Snacka om att fe5 valuta ff6r de futtiga 900 kr det kostar med smff-avgift och lokalt medlemsskap i ve5r klubb. Tidigare var det dyrt, med tanke pe5 att man ej kunde flyga e5ret runt. Men nu ke4nns det som vi fe5tt valuta ff6r de insatser som gjorts, och helt plf6tsligt ke4nns det billigt.Tack ni som engagerat er med be5de i arbete och re4tt kontakter!Utan er se5 hade fe4ltet ste4ngts pga blf6tt ve4der.//MrCapman

Kommentarer inaktiverade.